Intel NUC

Intel verkoopt al geruime tijd kleine, stabiele en betaalbare computers onder de naam "NUC". Ze zijn altijd verkocht als "barebones", wat betekent dat je nog een paar dingen zelf moet aanschaffen en installeren: geheugen en (optioneel) een harde schijf (of beter: een SSD). Nieuwere modellen zijn ook volledig met geheugen en harde schijf verkrijgbaar en met een versie van Windows erop. Maar dit kost natuurlijk een beetje meer.

Intel NUC NUC11ATKC2

Intel biedt een hele reeks NUC's, van een basis Atom-processor tot en met een Core i7. Veel van onze klanten vinden de prijs / prestatieverhouding van de Pentium-based processors aangenaam.

Platform Van Jouw Keuze

Aangezien de Intel NUC gewoon een generieke computer is, kun je elk besturingssysteem dat je wil erop installeren. Meest populaire keuzes zijn:

• Porteus Kiosk: dit is de eenvoudigste installatie, in elk geval heb je geen een harde schijf nodig als je ervoor kiest om het systeem van Een USB flash drive te spelen. Als je voor de meest krachtige installatie wilt gaan, raden wij je aan om Porteus Kiosk op een SSD te installeren.
  • Windows: dit is altijd een zeer solide keuze, vooral omdat de meeste en beste hardware drivers voor Windows beschikbaar zijn, zodat je een goede prestatie kunt verwachten. Het belangrijkste nadeel is dat het een beetje duurder is omdat je een Windows-licentie en een SSD (of harde schijf) moet aanschaffen.
  • Linux: dit is een hele goede gratis optie, vooral als je bekend bent met Linux. Het belangrijkste nadeel is dat je een SSD (of harde schijf) nodig hebt. En het kost iets meer werk om op te installeren dan wanneer je Porteus Kiosk gebruikt.

Welk Geheugen En Harde Schijf/SSD?

Als je de barebone variant kiest, moet je in ieder geval zelf geheugen installeren. Optioneel kan je een harde schijf of SSD installeren. Beginnend met de laatste: in wezen zal alles werken. Je hebt niet veel opslag nodig, dus een schijf met een capaciteit van 30GB zal in alle gevallen prima werken. Aangezien SSD's van die capaciteit niet meer zo duur zijn en betrouwbaarder zijn dan harddrives raden wij je aan om een ​​SSD als harde schijf te kiezen.

Voor veel NUC modellen, Intel verkoopt een groot (H) model en een slank (K) model. In het slanke (K) model past alleen een SSD met een M.2 connector. In het grote (H) model past behalve een SSD met een M.2 connector ook nog een een harde schijf of SSD met een gewone SATA-connector.

Wat het geheugen betreft; Intel test hun computers altijd met verschillende typen geheugen. Als je een voor bepaald NUC-model hebt gekozen, is het raadzaam altijd het door Intel getest geheugen te selecteren. Je vindt een lijst met compatibel "systeemgeheugen" (zoals deze) voor elk model op hun website. We zien dat de Kingston modules vaak het best verkrijgbaar zijn voor een goede prijs. Voor normaal gebruik raden we 4 GB geheugen aan, voor zwaarder gebruik, voornamelijk video, adviseren wij 8 GB.

Voordelen

• Goede prestatie voor de prijs.
  • Robuuste machine van een gerespecteerd merk.
  • Klein genoeg om achter bijna elk scherm te monteren (kleiner dan een Chromebox, bijvoorbeeld).
  • Draait op elk besturingssysteem dat jij kiest.

Nadelen

• In de barebone variant moet je nog extra hardware installeren.

Conclusie

Als je bereid bent om te investeren in wat extra werk om flexibiliteit te krijgen, dan is de NUC een betere keuze dan bijvoorbeeld de Chromebox. De prestaties van de nieuwere Celerons en Pentium processors is al voldoende, daarom is de NUC sterk aanbevolen.

Om de laatste kleine animatie haperingen glad te strijken, kies dan een model met een Core i3, i5 of i7 processor.