OV dienstregeling weergeven

In Nederland is alle openbaar reisinformatie publiekelijk en gratis toegankelijk. Er zijn echter commerciële partijen zoals 9292.nl die veel geld vragen om deze informatie weer te geven. Gelukkig zijn er alternieven.

NS

NS biedt de mogelijkheid om een webpagina samen te stellen met actuele reisinformatie voor een station naar keuze. Als je de gewenste layout hebt gegenereerd kun je vervolgens het webadres uit de adresbalk van je browser kopiëren en deze in de Webpagina app plakken.

Drgl.nl

De website drgl.nl geeft actuele en gedetailleerde reisinformatie per OV halte/station. Zoek hier de halte of station van jouw keuze, kopiëer het webadres en plak deze in de Webpagina app.

NDOV Loket

Via het NDOV loket zijn de links te vinden naar de actuel reisinformatie API's die je kunt gebruiken om een eigen app op te baseren. Hiervoor heb je echter wel een Pro abonnement nodig en wat programmeervaardigheden.