Content Extern Triggeren

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in Pro abonnementen.

Behalve dat je content kunt triggeren om op een bepaald tijdstip te starten, kun je ook afspeellijsten in een kanaal zo instellen dat ze beginnen te spelen wanneer een HTTP request van een ander systeem wordt ontvangen. Dit opent allerlei nieuwe en creatieve mogelijkheden om de getoonde inhoud dynamisch aan te passen aan actuele acties en/of omstandigheden. Je kunt bijvoorbeeld een fysiek apparaat, zoals een knop of bewegingssensor, het afspelen van bepaalde inhoud laten starten. Of je kunt een dienst als IFTTT aansluiten om invoer van een keur aan sensoren of triggers van externe systemen on te zetten in een Bizplay trigger die vervolgens een bepaalde afspeellijst start.

Gebeurtenissen

Het begint allemaal met het aanmaken van een of meer gebeurtenissen in je Bizplay instellingen met een beschrijvende naam en een unieke sleutel. Het zijn deze gebeurtenissen die je kunt triggeren met een HTTP POST request, gebruikmakend van die unieke sleutel, als volgt:

https://www.playr.biz/trigger/my-event-key

Natuurlijk willen we niet dat zomaar iedereen deze gebeurtenis kan triggeren, dus moet je je unieke API sleutel als autorisatie-header meegeven. Je vindt je API sleutel op je Gebeurtenissen overzichtspagina.

Autorisatie: Bearer <JOUW API KEY>

Omdat je meerdere schermen kunt hebben die dezelfde inhoud afspelen, moet je tenslotte specificeren voor welk scherm je specifiek de gebeurtenis wilt triggeren. Je doet dit door de Code van het betreffende afspeelapparaat in de body van de HTTP request mee te geven als een JSON structuur, als volgt:

{"playback_device": "<DE CODE VAN HET TRIGGERENDE AFSPEELAPPARAAT>". }

Die dubbele aanhalingstekens zijn belangrijk, maar de < en > tekens moeten weggelaten worden!

Dit impliceert dat je content triggert via gebeurtenissen op geregistreerde afspeelapparaten. Zorg er dus voor dat je je afspeelapparaten registreert als je ze voor het eerst instelt, in plaats van ze te laten afspelen vanaf een specifiek kanaal-afspeeladres.

De code van het afspeelapparaat kun je vinden door naar de lijst van afspeelapparaten te gaan en op de naam van het afspeelapparaat te klikken om de details te zien.

Om een dergelijke HTTP request te testen kun je gebruik maken van een tool als Postman.

Afspeellijsten koppelen aan gebeurtenissen

De laatste stap is aan te geven welke content moet worden afgespeeld als een bepaalde gebeurtenissen wordt getriggerd. Dit wordt gedaan in een kanaal. In plaats van een afspeellijst in een kanaal in te plannen om continu of incidenteel te spelen, stel je in dat hij bij gebeurtenis moet spelen en kies je de relevante gebeurtenis.

Zodra dit ingesteld is, wordt, zodra de gebeurtenis voor afspeelapparaat X wordt getriggerd, en afspeelapparaat X dit kanaal afspeelt, het gewone afspelen vrijwel onmiddellijk onderbroken en begint de afspeellijst die bij de gebeurtenis hoort te spelen. De afspeellijst wordt eenmalig afgespeeld en daarna wordt het normale afspelen hervat.

Testen en problemen oplossen

Hier zijn wat tips voor als je dit wilt testen en/of problemen wilt oplossen:

• Je kunt een HTTP request gemakkelijk testen met een hulpmiddel als Postman.
  • Als je een 404 response op je HTTP request krijgt, is ofwel de triggernaam, ofwel de code van het afspeelapparaat onjuist.
  • Wanneer je een 417 response op je HTTP request krijgt, kan geen actueel geldige afspeellijst gevonden worden die gekoppeld is aan de getriggerde gebeurtenis. Controleer de geldig van/tot datum/tijden op de door de gebeurtenis getriggerde afspeellijst en de tijdzone van je afspeelapparaat (die je kunt instellen door de locatie van het apparaat expliciet in te stellen).