Samsung Tizen

De professionele beeldschermen van Samsung waarop het Tizen besturingssysteem draait, kunnen ook gebruikt worden om je Bizplay inhoud op weer te geven met onze speciale app. Het aardige van deze beeldschermen is dat ze een geïntegreerd afspeelapparaat hebben. Het nadeel is dat er enkele beperkingen zijn aan wat ze kunnen afspelen (zie hieronder).

Dit werkt alleen op professionele Samsung schermen: niet op consumenten smart TV's.

Installatie

Om het beeldscherm in te stellen voor je Bizplay kanaal, hoef je alleen maar de Bizplay app voor Tizen te installeren. Volg deze stappen:

1. Druk op de afstandsbediening op de knop Home
  2. Afhankelijk van jouw Tizen versie, kies URL Launcher settings of Features > App Management
  3. Vul in het veld Install Web App of **Install Custom App in: https://bpeuw1.s3.amazonaws.com/support/tizen/landscape (of https://bpeuw1.s3.amazonaws.com/support/tizen/portrait als je de schermen in portait mode ophangt)
  4. Bevestig de invoer en ga terug naar de plaats waar je URL Launcher settings selecteerde.
  5. Start de app (signageoslandscape of signageosportrait) door links onderaan op URL Launcher te klikken

De app start nu op en vertoont vervolgens een registratiepagina via welke je je afspeelapparaat kunt registreren. Volg de stappen die op het scherm vermeld worden; dit staat ook hier beschreven.

Sommige beeldschermen vereisen dat het webadres eindigt met /, dus als een van de bovenstaande webadressen niet werkt, probeer dan https://bpeuw1.s3.amazonaws.com/support/tizen/landscape/ (of https://bpeuw1.s3.amazonaws.com/support/tizen/portrait/).

Tips

• Gebruik niet de ingebouwde webbrowser om je kanaal mee af te spelen, want die werkt niet altijd even goed
  • Als de app die via de URL Launcher geïnstalleerd is niet automatisch start bij het aanzetten van het scherm, check dat dat
    • in de System instellingen (die je kunt openen door op de Menu knop van je afstandsbediening te klikken):
      • de optie Speel via ingesteld is op URL Launcher
      • de optie Auto Source Switching is ingesteld op Off
    • in het Home menu, als er een "aan-timer" is (in de sectie On/Off timer):
      • de Source optie voor elke "aan-timer" ingesteld is op URL Launcher
  • Je kunt alle instellingen van het scherm altijd resetten, door naar de Support instellingen te gaan en Reset all te kiezen. Hierna hoef je alleen de app opnieuw te installeren zoals hierboven beschreven.

Beperkingen

Door de beperkingen van het Tizen platform zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van inhoud voor deze beeldschermen:

• Je kunt maximaal 1 zelfgeüploade video in je kanaal afspelen. Als je hiervoor kiest, kun je geen YouTube of Vimeo video's in je kanaal afspelen.
  • Er is geen exact maximum voor het aantal YouTube en Vimeo video's dat je kunt afspelen, maar we raden aan er niet meer dan 3 te gebruiken.
  • Gebruik geen 4K video's.
  • Je kunt geen achtergrondmuziek combineren met video's.

Beheer op afstand

Via het app platform is kan beheer op afstand mogelijk worden gemaakt tegen een kleine meerprijs per scherm. Neem contact met ons op voor meer details als je dit nodig hebt.