Hardware opties

Zoals eerder gezegd, alles wat een webbrowser kan draaien, kan jouw Bizplay kanaal afspelen. Helaas is er veel verschil in hoe goed elk apparaat verschillende soorten inhoud kan afspelen. In deze sectie zullen we een aantal populaire hardwareopties opsommen en beschrijven wat je ervan kunt verwachten.

We benoemen ook een paar "non-options", waarover we vaak gevraagd worden of Bizplay er op kan draaien.

Een kort overzicht van spelers die jouw Bizplay kanalen kunnen afspelen met hun individuele voor- en nadelen:

Speler Geschikt voor Kosten Voordelen Nadelen Management op afstand1
Chromebox met ChromeOS alle soorten inhoud $$$ eenvoudige installatie, zeer capabele speler er is een aparte Google Apparaatbeheer licentie nodig, die de jaarlijkse kosten verhoogt via Google Apparaatbeheer
Intel NUC met ChromeOS Flex alle soorten inhoud $$$ eenvoudige installatie, zeer capabele speler er is een aparte Google Apparaatbeheer licentie nodig, die de jaarlijkse kosten verhoogt via Google Apparaatbeheer
Intel NUC met Porteus alle soorten inhoud $$ eenvoudige installatie, zeer capabele speler, geen extra kosten updates installeren doe je zelf2 via Porteus Server3
Intel NUC met Windows alle soorten inhoud $$ configureren naar eigen behoefte, zeer capabele speler kost meer werk om te installeren, kosten van Windows-licentie mogelijk met Windows Remote Desktop of een additionele AnyDesk-licentie5
Intel NUC met Linux alle soorten inhoud $$ configureren naar eigen behoefte, zeer capabele speler kost meer werk om te installeren mogelijk met behulp van additionele AnyDesk licentie5
Android settop box alle soorten inhoud $ eenvoudige installatie er is veel variatie in prijs en prestaties van verschillende apparaten, een goed apparaat is meestal niet veel goedkoper dan een Intel NUC mogelijk met behulp van additionele AnyDesk licentie5
Raspberry Pi statische inhoud4 $ eenvoudige installatie, veel waar voor je geld, zeer klein apparaat prestaties zijn een beetje te laag mogelijk met behulp van additionele AnyDesk licentie5
SmartTV6 statische inhoud4 $ eenvoudige installatie, alles in één apparaat handmatige actie vereist om de browser te selecteren wanneer de tv wordt aangezet, prestaties zijn in de meeste gevallen een beetje te laag niet mogelijk

Voetnoten:

1. Het is mogelijk om beperkt spelerbeheer uit te voeren vanuit het Bizplay dashboard, zonder extra tools, zoals het herstarten van een speler. Het beheer op afstand waar hier naar verwezen wordt zijn zaken als een screenshot maken of de speler op afstand bedienen (via een "bureaublad op afstand").
  2. Je kunt een nieuwe versie van Porteus installeren (elke 6 maanden beschikbaar) of een aparte licentie van Porteus kopen waarmee Porteus automatisch wordt bijgewerkt. Veel van onze klanten installeren geen updates.
  3. Je kunt Porteus server zelf draaien of een gedeelde oplossing gebruiken, neem contact met ons op als je deze optie overweegt
  4. De inhoud hoeft niet volledig statisch te zijn, afhankelijk van het apparaat is het mogelijk om animaties en video toe te voegen, maar je moet er wel voor zorgen dat het type inhoud overeenkomt met de prestaties van het apparaat.
  5. AnyDesk is "bureaublad op afstand"-programma met een commerciële licentie. Er zijn veel andere tools beschikbaar, zoals TeamViewer (commercieel), VNC of RustDesk (beide open source).
  6. Een SmartTV voor consumenten, professionele SmartTV's die Android draaien en een geavanceerder SOC hebben (meer prestaties) zijn capabeler maar kosten veel meer.