Amazon Fire TV

De Amazon Fire TV was beschikbaar als als een traditionele dunne box, maar is nu verkrijgbaar als een nog kleiner kastje dat je direct verbind met de HDMI ingang van je tv. Op de Fire TV draait Amazon Fire OS en het is het grotere broertje van de Fire TV Stick.

Amazon Fire TV

Voordelen

• Erg betaalbaar voor het prestatieniveau.
  • Relatief klein en dus makkelijk te monteren achter elk scherm.
  • Je kunt er de Bizplay app op installeren, waardoor hij volledig automatisch draait.
  • Helemaal te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening, dus je hebt geen apart toetsenbord of muis nodig.

Nadelen

• Alleen leverbaar in landen met een eigen Amazon winkel.
  • Speelt helaas onbetrouwbaar, vooral als je video probeert af te spelen.
  • Loopt niet erg soepel en we raden 'm daarom alleen aan voor statische pagina's (zonder video's of animaties).
  • De installatie van de Bizplay app is nogal omslachtig. Om de app te updaten is ook handmatige actie nodig.

Conclusie

Helaas kunnen we deze speler alleen aanraden als je slechts statische inhoud wilt weergeven. Hij is te onbetrouwbaar voor de weergave van video en crashte tijdens onze tests regelmatig na verloop van tijd.