Streaming Audio

De Streaming Audio app is alleen beschikbaar in Full en Pro abonnementen.

Er zijn veel goede radiostations op internet beschikbaar. Gebruik de Streaming Audio app om de een station van jouw keuze te laten spelen. Je moet wel het juiste webadres (URL) vinden! Er zijn een aantal websites die een groot aantal URL's van webradiostations vermelden, of waarop je kan zoeken naar URL's van webradiostations, zoals:

Streaming Audio

Het app icoon dat je ziet, dient alleen als placeholder in de paginaontwerper en is niet zichtbaar tijdens het afspelen.

Als je tijdens het afspelen van een reeks pagina's continu achtergrondmuziek wilt horen, plaats dan de Streaming Audio app op een achtergrondpagina. Als je dezelfde achtergrondpagina gebruikt voor al je pagina's in jouw afspeellijst, dan speelt de muziek zonder onderbreking, aangezien de achtergrondpagina (en alle elementen ervan) tijdens het afspelen constant zichtbaar/aanwezig zal zijn. Hetzelfde trucje kun je ook uithalen door gebruik te maken van een voorgrondpagina in je afspeellijst.

Ondersteunde Audioformaten

Niet alle browsers ondersteunen dezelfde audioformaten. Om 100% zeker te zijn dat een bepaalde stream op jouw specifieke afspeelapparaat werkt, raden wij aan om het gewoon te testen. Hier is een overzicht van de bekende ondersteunde formaten per webbrowser (laatste versie):

Web browser / applicatie Ondersteunde audioformaten
Chrome mp3, ogg, wav, aac, flac
Firefox mp3, ogg, wav, aac, flac
Safari mp3, wav, aac
Internet Explorer mp3, aac
Edge mp3, wav, aac
Opera mp3, ogg, wav, aac, flac
Bizplay ChromeOS app mp3, ogg, wav, aac, flac
Bizplay Android app mp3, ogg, wav, aac
Bizplay Plug 'N Playr mp3, ogg, wav, aac

Eigenschappen

Je kunt de app configureren met de volgende eigenschappen:

Eigenschap Uitleg
Webadres van audiostream Plak hier het webadres (URL) van de gewenste audiostream en laat het spelen.
Volume Stel het gewenste volume in.