Streaming audio

De Streaming Audio app is alleen beschikbaar in Full en Pro abonnementen.

Met de Streaming Audio app kun je een verscheidenheid aan webradiostations direct vanaf je Bizplay pagina spelen. We hebben al een groot aantal populaire radiostations geselecteerd en gecategoriseerd waaruit je kunt kiezen. Maar als je wilt, kun je ook een ander radiostation van je keuze spelen, als je het webadres ervan hebt. Er zijn ook een aantal websites die duizenden van deze radiostation URL's vermelden of waarmee je ze kunt zoeken, zoals:

Streaming Audio

Het app icoon dat je ziet, dient alleen als placeholder in de paginaontwerper en is niet zichtbaar tijdens het afspelen.

Als je graag achtergrondmuziek speelt in je hele afspeellijst, raden we je aan om de achtergrondmuziek-instelling van een afspeellijst te gebruiken.

Eigenschappen

Je kunt de app configureren met de volgende eigenschappen:

Eigenschap Uitleg
Speel van... Kies of je een van de voorgeprogrammeerde stations wilt spelen of voer het webadres van je eigen radiostation in.
Land Kies het land van het gewenste radiostation.
Genre Kies het genre van het gewenste radiostation.
Station Kies het radiostation dat je wilt spelen.
Webadres van audiostream Plak hier het webadres (URL) van de gewenste audiostream die je wilt spelen.
Volume Stel het gewenste volume in.

En tot slot zijn er een aantal generieke app eigenschappen die je kan instellen en ook bij veel andere elementen vindt.

Ondersteunde Audioformaten

Als je je eigen webadres gebruikt moet je er wel rekening mee houden dat niet alle browsers dezelfde audioformaten ondersteunen. Om 100% zeker te zijn dat een bepaalde stream op jouw specifieke afspeelapparaat werkt, raden wij aan om het gewoon te testen. Hier is een overzicht van de bekende ondersteunde formaten per webbrowser (laatste versie):

Web browser / applicatie Ondersteunde audioformaten
Chrome mp3, ogg, wav, aac, flac
Firefox mp3, ogg, wav, aac, flac
Safari mp3, wav, aac
Internet Explorer mp3, aac
Edge mp3, wav, aac
Opera mp3, ogg, wav, aac, flac
Bizplay ChromeOS app mp3, ogg, wav, aac, flac
Bizplay Android app mp3, ogg, wav, aac
Porteus Kiosk mp3, ogg, wav, aac