Lettertypes

Geavanceerd beheer van lettertypes is alleen beschikbaar in Pro abonnementen.

In de instellingen sectie, klik op Lettertypes in de rechter kolom om de lijst van alle beschikbare lettertypes te zien. Je kunt elk individueel lettertype inschakelen of uitschakelen, wat dit lettertype selecteerbaar c.q. niet selecteerbaar maakt in de paginaontwerper. Dit is een goede manier om de lettertypekeuze te beperken voor je redacteuren.

Jouw Eigen Lettertypes

Vanaf de overzichtpagina van lettertypes kun je starten om je eigen lettertypes toe te voegen. Dat doe je in twee stappen:

1. Creëer het initiële lettertype door 'm een naam te geven en op Volgende te klikken.
  2. Nu kom je op de pagina waar je de daadwerkelijke lettertypebestanden kunt uploaden voor elke stijltype:
    1. Normaal: je moet het basis lettertypebestand hier uploaden; deze representeert het lettertype in zijn normale stijl.
    2. Vet: als je een lettertypebestand hebt met de vette variant van jouw lettertype, dan upload je dat hier.
    3. Cursief: als je een lettertypebestand hebt met de cursieve variant van jouw lettertype, dan upload je dat hier.
    4. Vet en cursief: als je een lettertypebestand hebt met de gecombineerde vette en cursieve variant van jouw lettertype, dan upload je dat hier.

Je kunt het bestand uploaden door op de TTF of WOFF bestand uploaden knop te drukken of door het in het grijze gebied te slepen.

De vet, cursief and vet en cursief lettertypebestanden zijn niet strict noodzakelijk. Als ze niet aanwezig zijn zal de webbrowser zijn best doen om zelf vette, cursieve of gecombineerd vette en cursieve varianten te tonen waar nodig. Maar voor de beste kwaliteit is het aan te bevelen om stijl-specifieke bestanden te uploaden.

Gebruik geen cijfers in de naam van het lettertype: de kans is groot dat het lettertype dan niet werkt in je browser.

Ondersteunde Bestandstypes

Je kunt TTF en WOFF lettertypebestanden uploaden. We raden aan om te testen of jouw afspeelapparaten de lettertypes goed weergeeft. Sommige oudere webbrowsers hebben namelijk nog wel eens moeite met TTF of WOFF bestanden.

Systeemlettertypes

De lijst van systeemlettertypes laat je simpelweg de beschibaarheid van de lettertypes in de paginaontwerper instellen. Vergeet niet op de Opslaan knop te drukken helemaal onderaan de pagina om de wijzigingen op te slaan.