Kanalen

Bizplay kanalen hebben veel gelijkenis met gewone tv-zenders. Je kan "erop afstemmen" en vervolgens de "programma's" bekijken die er zijn. Die programma's zijn de afspeellijsten die je aan jouw kanaal hebt toegevoegd of hebt ingepland. Je kunt zo veel eigen kanalen maken en verwijderen als je wil: hier zit geen beperking op.

Afhankelijk van jouw abonnement, heb je de mogelijkheid om meerdere afspeellijsten in een kanaal te plannen. Als je dat niet hebt, speelt het kanaal alleen de ene afspeellijst die je erin gesleept hebt.

Lees meer over het plannen van afspeellijsten in een kanaal in het gedeelte "Planning".

Standaard Weergave

Kanalen worden weergegeven met een activiteitsindicator aan de linkerkant: als deze groen is, betekent dit dat het kanaal op dat moment wordt afgespeeld. Als er afspeelapparaten zijn die het kanaal spelen, wordt het aantal apparaten onder de indicator vermeld. Je kunt met de muis over dat nummer gaan om meer details te zien. Aan de rechterkant zie je de eerste afspeellijst die zal worden afgespeeld als je het kanaal nu zou gaan afspelen. Daaronder kun je op het oog-icoontje klikken om de preview van het kanaal te starten. Beweeg met de muis over of klik op het monitor-icoontje om het unieke afspeeladres van dit kanaal te zien. Je kan het kanaal in elke webbrowser op elk apparaat bekijken door dit adres in te voeren in die webbrowser. Dit is de eenvoudigste manier om af te stemmen op een kanaal. Een betere en meer beheersbare manier is via een "geregistreerde speler", zoals we later beschrijven.

Kanalen

Kanaal Delen Met Eindgebruikers

Aangezien een Bizplay kanaal een gewone webpagina is, kunt je het afspeeladres naar iedereen verzenden zodat men deze in elke webbrowser kan openen. Dit zal echter meetellen voor het aantal schermlicenties dat je in je abonnement beschikbaar hebt. Voor het delen van een kanaal met eindgebruikers is het daarom beter om het deelbare afspeeladres te gebruiken. Hierdoor wordt hetzelfde kanaal weergegeven, maar worden geen schermlicenties gebruikt. Het afspelen is echter beperkt tot 30 minuten en eenmalig afspelen, waarna een gebruiker kan kiezen om het kanaal opnieuw af te spelen.

Je vindt het deelbare afspeeladres door in het popup-menu te kiezen voor Delen.

Houd er rekening mee dat sommige webbrowsers bepaalde afspeelbeperkingen hebben. Mobiele webbrowsers zullen b.v. meestal niet automatisch video of audio afspelen. Deze beperking is met opzet opgelegd door fabrikanten van smartphones om dataverbruik te beperken.

Herstarten

Je hebt de mogelijkheid om het afspelen van het kanaal op alle afspeelapparaten opnieuw te starten. Dit kan door op het kanaal te klikken en Herstarten te selecteren in het popup-menu. Alle afspeelapparaten die op dat kanaal zijn afgestemd, zullen herstarten binnen een minuut of twee.

Gekantelde Schermen

Het afspelen van jouw afspeellijsten op een verticaal (of eigenlijk: "portret georiënteerd") scherm wordt steeds populairder. We hebben eerder geleerd hoe je verticale pagina's kunt maken.

Verticaal scherm

Op een scherm is het makkelijker als je de browser (of Bizplay afspeel-app) kunt instellen om de Bizplay pagina's ook verticaal weer te geven. Als je dit niet kunt instellen en vastzit aan een horizontale schermoriëntatie kun je het scherm gewoon verticaal hangen en vervolgens jouw kanaal instellen om de kanaalinhoud 'linksom' of 'rechtsom' gekanteld af te spelen. Dit kun je doen door op het kanaal te klikken en het tandwielpictogram in het popupmenu te selecteren. In het dialoogvenster dat opent, zet je schermkanteling dan op Linksom of Rechtsom.

Gespiegelde Schermen

Naast gekantelde schermen, biedt Bizplay ook de mogelijkheid om kanaalinhoud gespiegeld weer te geven, voor het geval je een projector gebruikt om beeld achterop een scherm te projecteren.