Amazon Fire OS

Amazon Fire OS is een variant van Android. Het belangrijkste verschil vanuit het Bizplay perspectief is dat er geen Google Play Store op zit van waaruit je de Bizplay app kunt installeren. Daarom moet je een kleine omweg nemen om de Fire TV automatisch je Bizplay kanaal te kunnen laten spelen. Daarvoor heb je een ander Android apparaat nodig (zoals een smartphone of tablet) om de Bizplay app eenmalig over te zetten naar de Fire TV.

De Fire TV Installeren

1. Voltooi de standaard installatie van de Fire TV.
  2. Ga naar Settings > System > Developer Options.
  3. Zet ADB Debugging aan.
  4. Zet Apps from Unknown sources aan.
  5. Ga terug naar Settings > Display & Sounds > Screen Saver.
  6. Zet Start Time op Never om te voorkomen dat de Fire TV naar screen saver mode overschakelt.

Installeer De App Via Het Andere Android Apparaat

Op het andere Android apparaat:

1. Zorg dat je verbonden bent met hetzelfde WiFi netwerk als de Fire TV.
  2. Installeer de Bizplay Android app zoals beschreven op de Android hulp page.
  3. Open de Google Play Store.
  4. Zoek de app Apps2Fire.
  5. Installeer de app en open deze.
  6. In de Apps2Fire app:
    1. Ga naar de Setup tab.
    2. Selecteer Search Fire TVs.
    3. Wacht totdat de app jouw Fire TV heeft gevonden; selecteer de gevonden Fire TV en Save deze.
    4. Op de Local Apps tab, vind en selecteer de Bizplay app and kies dan voor Install.

De app is nu overgezet naar de Fire TV, waar je 'm kunt vinden en opstarten in jouw apps sectie. Je kunt deze speler nu registreren om 'm jouw Bizplay kanaal te laten spelen. Hierna zal iedere keer dat de Fire TV opstart, de Bizplay app automatisch starten met spelen van het geconfigureerde kanaal.

Na de installatie heb je de Bizplay app niet meer nodig op het andere Android apparaat. We raden je aan om deze weer te verwijderen om te voorkomen dat deze telkens automatisch opstart.