Verjaardagen

Toon de namen van alle mensen die jarig zijn vandaag.

Verjaardagen

Als je deze app voor het eerst toevoegt, klik je op de knop Verjaardagen om de verjaardagseditor te openen. Dit is een tabel waarin je de namen en geboortedata invult van alle mensen die je via je kanaal wilt feliciteren.

Als je een spreadsheet met twee kolommen hebt met namen en data die je graag in de verjaardagseditor wilt plakken, kun je dat doen door die tabel te kopiëren uit je spreadsheet (Ctrl+C (Windows/Linux) of ⌘+C (MacOS)) en deze in de verjaardagseditor te plakken met sneltoets Ctrl+V (Windows/Linux) of ⌘+V (MacOS). Zorg ervoor dat de cellen met datums het formaat Datum hebben; selecteer de cellen met datums, rechts-klik op één van de cellen en selecteer Formateer Cellen, selecteer dan Datum in de rechterkolom.

Bij het afspelen toont de app de eerste set personen die jarig zijn in de geconfigureerde periode. Bij de volgende vertoning van de app wordt de volgende set personen getoond, enzovoort. Als alle verjaardagen zijn getoond, begint de app weer van voren af aan. Als het vandaag niemand's verjaardag is, zal de app "..." laten zien. We raden eigenlijk aan om de Sla pagina over als deze app leeg is te activeren om er zeker van te zijn dat de pagina met de Verjaardagen-app helemaal niet wordt getoond als er geen actuele verjaardagen zijn.

Eigenschappen

Je kan de app configureren met de volgende eigenschappen:

Property Uitleg
Verjaardagen Beheer de lijst met namen van mensen en hun geboortedata.
Toon verjaardagen van... Kies hiermee van welke periode je de verjaardagen wilt zien.
Opmaak Kies één van de voorgedefinieerde opmaken van de vermelding van de verjaardag, of definieer je je eigen opmaak...
Eigen opmaak Gebruik deze optie om je eigen tekst te combineren met de gegevens van de weer te geven verjaardag. Hiervoor zijn de volgende tekstdelen beschikbaar: {{name}}, {{age}} en {{date}}. Bijvoorbeeld Gefeliciteerd {{name}} met je {{age}}-jaar! zal een tekst tonen als Gefeliciteerd Rob met je 34 jaar!
Layout Kies of je telkens één naam wilt zien bij elke pagina vertoning of meerdere namen tegelijk (indien van toepassing, natuurlijk). Meerdere namen kun je onder elkaar laten weergeven of naast elkaar in kolommen.
Maximale lijstlengte Als je bij Layout gekozen hebt voor een lijstweergave, dan kun je hiermee instellen hoeveel verjaardagen je maximaal bij iedere paginaweergave wilt vertonen.
Sla pagina over als deze app leeg is Gebruik deze optie om de pagina waarop deze app staat over te slaan tijdens het afspelen, wanneer er geen actuele verjaardagen zijn om te vertonen.