Tv scherm

Voordat we in de computers duiken (of beter: afspeelapparaten), laten we eerst naar een aantal aandachtspunten kijken bij het kiezen van een tv-scherm (of beter: een beeldscherm).

Professioneel Of Consumentenscherm?

Het is altijd de vraag of je een (vaak goedkoper) consumentenscherm of een professionele signagescherm moet kiezen. Over het algemeen vinden we dat het aanschaffen van een professioneel scherm pas logische is wanneer er een van de volgende situaties op van toepassing is:

• Het scherm hangt in een zeer felle omgeving (bijvoorbeeld in een etalage of zelfs buiten): dan ben je veel beter af met een scherm met hoge helderheid.
  • Je wil een vidiwall of een andere configuratie van schermen die dicht tegen elkaar aan hangen; professionele schermen hebben meestal de dunste rand (zonder merkennaam erop).
  • Je hangt het scherm in een openbare, onbewaakte omgeving: dan zou je wellicht een "vandaalbestendig" scherm willen hebben.
  • Je hangt meerdere van dezelfde schermen op: professionele schermen kunnen jarenlang worden nabesteld, waardoor het veel gemakkelijker is om een ​​enkel scherm te vervangen als er één van uitvalt.
  • Je wil de schermen op afstand beheren: professionele schermen bieden daarvoor vaak een platform, waarmee je de schermen op afstand kunt instellen, apps op kunt installeren, etc.
  • Je wil een scherm met een ingebouwde krachtige speler: een smart tv is een tv-scherm met een ingebouwde speler, maar is over het algemeen erg onderbemeten. Als je een scherm wil met een ingebouwde computer, dan is een professioneel scherm de beste keuze.

Energieverbruik

Als je een beeldscherm koopt, overweeg dan zeker ook het energieverbruik. Een ouder model kan goedkoper zijn in aanschaf, maar als deze meer elektriciteit gebruikt, zal het je uiteindelijk meer kosten. De meeste signageschermen staan 5 dagen per week aan en meer dan 8 uur per dag. Elektriciteitsverbruik van vergelijkbare tv-modellen varieert meer dan 50W, wat op jaarbasis al makkelijk €50 kan schelen.

Een Beeldscherm Configureren

Hier zijn een paar tips wanneer je een tv-scherm aansluit voor signage doeleinden:

• Speciaal voor de consumentskwaliteit-televisies komen speciale kleurmodi voor die kunnen verschillen met wat je in de paginaontwerper ziet. Zorg ervoor dat je een kleurinstelling selecteert die overeenkomt met de kleuren die je in uw paginaontwerper hebt ingesteld.
  • TV's hebben vaak een energiebesparende instelling die het scherm automatisch uitschakelt na een geruime tijd van vermoedelijke inactiviteit. Dat is een optie die je het beste kunt deactiveren.