MacOS / OS X

In dit gedeelte laten we u zien hoe je Google Chrome installeert en configureert als browser voor het afspelen van kanalen in MacOS. We beschrijven ook wat je moet doen om MacOS automatisch uit te schakelen en alles automatisch op te starten start als je opnieuw inschakelt.

Google Chrome Installatie

1. Als Google Chrome nog niet is geïnstalleerd, open je de huidige webbrowser en ga naar http://google.com/chrome. Download en installeer vervolgens de laatste versie van Google Chrome.
  2. Stel Chrome in als standaardbrowser.
  3. Als Chrome al is geïnstalleerd, kan je het instellen als de standaardbrowser:
    1. Kies in de menubalk voor Chrome > Voorkeuren....
    2. In de sectie Standaardbrowser, klik op Instellen als standaard
  4. Zorg nu dat videos met geluid correct kunnen worden afgespeeld:
    1. Type chrome://settings/content/sound in de adresbalk.
    2. In de sectie Toestaan klik op Toevoegen.
    3. Vul in [*.]biz en klik op Toevoegen.

De Energiebesparingsmodus Uitschakelen

Om ervoor te zorgen dat het scherm na een paar minuten niet op zwart gaat, volg deze stappen:

1. Ga naar Apple Symbool > Systeemvoorkeuren> Energiestand
  2. Verplaats de Sluimerstand computer schuifregelaar helemaal naar rechts (Nooit)
  3. Verplaats de Sluimerstand beeldscherm schuifregelaar helemaal naar rechts (nooit)

Automatische Gebruikers Login

Als een wachtwoord is ingesteld voor het gebruikersaccount waarmee je op de computer aanmeldt, moet dit wachtwoord worden uitgeschakeld om een ​​inlogscherm te voorkomen wanneer de computer wordt gestart.

Op OS X

1. Ga naar Apple Symbool > Systeemvoorkeuren> Beveiliging en privacy.
  2. Klik op het slot onderaan het scherm met de tekst Klik op het hangslot om instellingen te wijzigingen en typ het account wachtwoord.
  3. Selecteer het tabblad Algemeen.
  4. Zet het vinkje bij de optie Schakel automatisch inloggen uit uit.

Op MacOS

Volg deze instructies door Apple.

Chrome Automatisch Starten Bij Opstarten

Om Google Chrome automatisch te starten wanneer MacOS / OS X start, volg je deze stappen:

1. Download dit zip-bestand en pak het uit op het bureaublad van jouw computer. Plaats de bestanden start-chrome-osx.command enplayr_loader.html op jouw bureaublad.
  2. Om het bestand start-chrome-osx.command te maken voor uw computer, moet je één regel (romdom regel 21) in het bestand wijzigen (je kan het bestand bewerken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en de "Open" optie te kiezen en vervolgens TekstEdit of een teksteditor van jouw keuze selecteren)
  3. Verander de gebruikersnaam in de regel playr_loader_file="/Gebruikers/gebruikersnaam/playr_loader/playr_loader.html naar de gebruikersnaam die op deze computer wordt gebruikt. Bijv. Als je gebruikersnaam john is, moet de regel: playr_loader_file ="/Gebruikers/john/playr_loader/playr_loader.html " zijn.
  4. Sla het bestand op.
  5. Test of het werkt door met de rechtermuisknop te klikken (of (links-) terwijl u de optietoets ingedrukt houdt) in het bestand start-chrome-osx.command en selecteer Open. Als je een pop-upvenster krijgt met een beveiligingswaarschuwing, klikt je op de Open-knop.
  6. Google Chrome zal nu in de volledige schermmodus openen.
  7. Druk op ⌘ + Q om Google Chrome te stoppen.
  8. Open Apple Symbool > Systeemvoorkeuren> Gebruikers en groepen.
  9. De huidige gebruiker moet het gebruikersaccount zijn waarmee je bent ingelogd. Klik op het tabblad Inloggen.
  10. Je ziet nu een lijst met programma's die automatisch worden gestart wanneer de gebruiker zich aanmeldt. Klik op de plus knop onderaan de lijst en blader naar uw bureaublad om het start-chrome-osx.command bestand te vinden en toe te voegen deze lijst.

Automatisch Opstarten En Afsluiten

Ga als volgt te werk om jouw Mac automatisch aan en uit te zetten:

1. Ga naar Apple Symbool > Systeemvoorkeuren > Energiestand.
  2. Klik onderaan het venster op de knop Schema....
  3. Vink het vakje Zet aan of schakel sluimerstand uit aan en selecteer de gewenste dag(en) en tijd.
  4. Voor automatische uitschakeling vink het vakje op de tweede regel aan en selecteer Zet uit uit het selectieveld. Selecteer de juiste dag(en) en tijd.
  5. Klik op OK.

Handmatig De "Volledig Scherm"-Modus Testen

In elke browser kun je overschakelen naar de "volledig scherm"-modus door eenvoudigweg op het browservenster te klikken wanneer het Bizplay "laad-icoontje" wordt weergegeven. MacOS haalt de browser echter automatisch uit de "volledig scherm"-modus wanneer het kanaal opnieuw wordt geladen of de inhoud wordt bijgewerkt. Om dit te voorkomen, moet je Chrome starten in de "kioskmodus". Dit is dezelfde opdracht die wordt gebruikt in het hierboven beschreven bestand start-chrome-osx.command. Het werkt als volgt:

1. Zorg ervoor dat Chrome niet actief is.
  2. Klik op het vergrootglasicoontje in de rechterbovenhoek (Spotlight), typ Terminal en druk op Enter.
  3. Plak in het venster dat verschijnt de volgende tekst, nadat je <JOUW WEBADRES> hebt vervangen door het adres van het kanaal dat je wilt spelen (of http://play.playr.biz als je als geregistreerde speler wilt spelen):
    open -a "/Applications/Google Chrome.app" --args --disable-translate --kiosk "<JOUW WEBADRES>";

Chrome zal nu worden gestart in permanente "volledig scherm"-modus. Als je Chrome wilt stoppen, drukt dan op Option + ⌘ + Esc om het dialoogvenster Forceer Stop te openen. Selecteer vervolgens Chrome en stop deze.