Incorrect weergaveformaat

Met een extern afspeelapparaat op je TV is aangesloten, wordt je kanaal slechts op een deel van het scherm afgespeeld in plaats van op het hele scherm.

Mogelijke Oorzaak

Als een afspeelapparaat dat op een TV-scherm is aangesloten al aan staat als de TV aangaat, kan het zijn dat de TV niet altijd de resolutie van het aangesloten afspeelapparaat kan aannemen.

Mogelijke Oplossing

Zorg ervoor dat het afspeelapparaat wordt ingeschakeld nadat het TV scherm is ingeschakeld.

Als je het afspeelapparaat altijd permanent laat draaien en alleen de TV zichzelf automatisch uit- en aan laat schakelen, dan zou je gebruik kunnen maken van de herstart dagelijks om functionaliteit van een geregistreerd afspeelapparaat, mits dit apparaat ChromeOS of Android draait. Stel je afspeelapparaat hiermee zo in dat hij dagelijks opnieuw gestart wordt een paar minuten nadat de TV aangaat. Op die manier detecteert de TV een nieuw signaal op de HDMI ingang en schakelt hij over op de juiste resolutie.

Een andere oplossing is om ofwel de TV en het afspeelapparaat altijd tegelijk uit en aan te zetten, of om nooit een van beide automatisch uit te zetten. Het laatste is uiteraard het minst energiezuinig.