Google Chromecast

Zou de Chromecast niet de droom signage speler zijn: klein en goedkoop? Helaas niet, want er is maar één ding dat hij kan: streamen van video (voornamelijk van het internet). Het staat je niet toe om web-based content, zoals een Bizplay-kanaal, te draaien.

We noemen de Chromecast hier, omdat we veel gevraagd worden of de dit een optie is als Bizplay speler.

Maar Wacht...

Eigenlijk mogen we de Chromecast niet volledig afschrijven. Er is een manier om Bizplay content op de Chromecast te draaien. Maar dat vereist dat je het Bizplay kanaal in een Google Chrome browser op een gewone computer draait en vervolgens de inhoud van de browser naar de Chromecast streamt. Maar dat gaat maakt uiteraard alle voordelen van een Chromecast teniet, omdat je nu een extra computer nodig hebt om dit te laten werken.

Kortom: de Chromecast is helaas geen optie.