Basiselementen

In dit gedeelte gaan we in op de verschillende basiselementen die je op jouw pagina's kunt gebruiken.

Generieke Eigenschappen

Elementen en apps worden geconfigureerd door hun eigenschappen in te stellen. Veel elementen en apps delen een aantal dezelfde eigenschappen. Hier is een overzicht van de meest voorkomende generieke eigenschappen.

Naam Uitleg
Lettertype Selecteer een van de vele verschillende lettertypen voor de tekst in de geselecteerde app. De beschikbare lettertypes kunnen worden beheerd op de beheerpagina voor lettertypes (indien beschikbaar in jouw abonnement).
Tekstgrootte Pas de tekstgrootte in de app aan.
Tekstkleur Kies de kleur van de tekst in je app. Om direct een RBG kleur in te voeren, overschrijf de hsv waarde met een waarde in de #-notatie, b.v. #00AAEEF.
Voeg wat schaduw toe Leg een schaduw achter de tekst in de app om er een beetje meer uit te lichten. De schaduwgrootte en de afstand zijn in verhouding met de tekstgrootte.
Transparantie Stel het niveau van de transparantie in.
Uitlijning Stel de manier in waarop je de tekst in de app wil uitlijnen: links, centraal, naar rechts of uitgevuld.
Verplaats naar voor / achter Hiermee kan je elementen voor of achter elkaar plaatsen. Van links naar rechts kan je:
  1. het element één niveau naar achteren verplaatsen
  2. het element één niveau naar voren verplaatsen
  3. het element achter alle andere elementen plaatsen
  4. het element voor alle andere elementen plaatsen
Pagina start animatie + timing Hier selecteer je de hoe het element animeert wanneer de pagina zichtbaar wordt tijdens het afspelen. Zie de elementanimaties voor meer details.
Animatie tijdens weergave (Alleen beschikbaar in Full- en Pro-abonnementen) Selecteer de animatie van het element tussen het moment dat het element verschijnt en weer verdwijnt. Wanneer je bij een afbeelding kiest voor het Ken Burns effect, krijg je een extra optie om de zoom-richting in te stellen: naar één van de hoeken of naar het midden.
Pagina einde animatie + timing Hier selecteer je hoe het element animeert vlak voordat de pagina weer uit het zicht verdwijnt tijdens het afspelen. Zie de elementanimaties voor meer details.
Aanraking triggert... (Alleen beschikbaar in Pro abonnementen) Hiermee kun je instellen dat het element reageert op aanraking (touch). Als de gebruiker dan tijdens het afspelen het element aanraakt, wordt de hier geselecteerde gebeurtenis getriggerd. Hiermee kun je het gewone afspelen onderbreken en onmiddellijk overschakelen naar een andere afspeellijst. In dit keuzevak kun je:
  • Een van de bestaande gebeurtenissen selecteren
  • De standaard gebeurtenis Hervat afspelen selecteren, waarmee het reguliere getimede afspelen wordt hervat
  • Een nieuwe gebeurtenis toevoegen (die je vervolgens kunt koppelen aan een andere afspeellijst in het kanaalprogramma)
Naast het aanraken van het element kun je er ook met de muis op klikken om de bijbehorende gebeurtenis te activeren.

Elementanimaties

Tijdens het afspelen van jouw pagina's, zijn er twee momenten waarop je element animaties kunt plannen:

1. wanneer de pagina wordt getoond
  2. wanneer de pagina uit het zicht verdijnt (omdat de volgende pagina wordt getoond)

Voor beide momenten kan je element animaties configureren:

1. Pagina start animatie + timing
    Selecteer het type animatie wanneer de pagina wordt weergegeven en stel het aantal seconden in dat het element moet wachten voordat het begint te spelen.
  2. Pagina eind animatie + timing
    Selecteer het type animatie wanneer de pagina uit het zicht verdwijnt. De animatievolgorde begint X seconden voordat de pagina is verborgen, waar X de hoogste animatie timing van alle elementen op de pagina is. Stel dat dat er drie elementen op de pagina zijn: tekst, afbeelding en een vlak met respectievelijke elementanimatie-timers 2s, 4s, 0s. De animatie start dan 4 seconden voordat de pagina verbergt, beginnend met het vlak (bij 0s), vervolgens de tekst (2 seconden later) en tenslotte de afbeelding (4 seconden later).

Pexels

Gratis stockvideo's kunnen direct worden gedownload van Pexels door naar het Pexels tabblad te gaan en te browsen of te zoeken naar een foto die je leuk vindt. Merk op dat het zoeken momenteel alleen in het Engels kan worden gedaan. Zodra je een video hebt geselecteerd met de Gebruik geselecteerd video knop, zal de deze eerst worden gedownload (wat even kan duren, afhankelijk van je netwerksnelheid) en vervolgens worden geüpload naar je eigen videocatalogus, waarna hij wordt toegevoegd aan je pagina.