Inbedden in een website

Omdat een Bizplay kanaal in essentie een webpagina is met een uniek webadres, kun je dit kanaal ook in elke website inbedden.

Inbeddingscode

Om een kanaal in te bedden in een website voeg je de volgende HTML-code toe aan de website op de plek waar het kanaal moet worden weergegeven:

<iframe src="[JOUW DEELBAAR AFSPEELADRES]" width="[BREEDTE]" height="[HOOGTE]"
        scrolling="no" frameborder="0"></iframe>
  1. Haal het deelbare afspeeladres van je kanaal op door op het afspeelicoontje op het kanaal te klikken en Optie 3 - Gedeeld met anderen als een weblink te kiezen.
  2. Plaatshttps:// vóór het afspeeladres, zodat een adres als www.playr.biz/channels/42AsaofX9Jy/show verandert in https://www.playr.biz/channels/42AsaofX9Jy/show
  3. Vervang [JOUW DEELBAAR AFSPEELADRES] in de bovenstaande inbeddingscode met het adres uit de voorgaande stap
  4. Vervang en [BREEDTE] en [HOOGTE] door de afmeting die het kanaal op je website moet hebben. Houd er rekening mee dat het het beste is om deze afmeting dezelfde beeldverhouding te geven als je kanaal. Dus, in het geval van de standaard 16:9 beeldverhouding, zou je bijvoorbeeld een breedte en hoogte van 960 en 540 kunnen kiezen.

Aandachtspunten

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten bij het inbedden van een Bizplay-kanaal in je website:

1. Het is belangrijk om het deelbare afspeeladres te gebruiken i.p.v. het reguliere afspeeladres, want anders gaat het afspelen ten koste van het aantal beschikbare schermlicenties.
  2. Een kanaal dat wordt gespeeld via een deelbaar afspeeladres zal na een half uur automatisch stoppen met afspelen.
  3. Op de meeste mobiele apparaten (en met name iPhones) wordt video niet automatisch afgespeeld. Dit is een beperking die door de telefoonfabrikanten wordt opgelegd om mobiele gebruikers te beschermen tegen onverwacht verbruik van grote hoeveelheden mobiele data.
  4. Doordat het kanaal via het beveiligde HTTPS moet worden ingesloten, is het niet mogelijk om binnen het kanaal een andere webpagina te vertonen met de Webpagina app met een onbeveiligd HTTP adres; dat adres moet dan ook altijd met https:// beginnen.