Android

Hoewel je een browser op een Android-apparaat kunt gebruiken om jouw kanaal af te spelen, raden wij aan om onze Android-app te gebruiken. Je kunt deze gratis downloaden in de Google Play Store. Als je de Google Play Store niet op jouw apparaat hebt, kun je onze app ook direct downloaden en installeren op het apparaat.

Een ander nadeel van het gebruik van een normale webbrowser is dat het vaak videoweergave niet automatisch kan starten. Dit is gedaan om onverwacht dataverbruik op mobiele smartphones te voorkomen. De app heeft deze beperking niet.

Voor media-spelers met Android versie 10 (Q) of hoger moet je nagaan of deze Android en niet AndroidTV draaien

Sinds AndroidTV versie 10 (Q) is het niet langer mogelijk om toe te staan dat onze app zichzelf opstart als het apparaat aan wordt gezet. Voor de meeste TV-toestellen, die AndroidTV draaien, is dat geen probleem omdat deze TV's een instelling hebben om een bron te kiezen die wordt gebruikt als het apparaat wordt aangezet en die bron kan een Android app zijn. Er zijn echter ook Android media-spelers met AndroidTV in plaats van Android en die missen deze mogelijkheid, hetgeen tot een onverwachte teleurstelling kan leiden. Zorg er dus voor dat de media-speler die je gebruikt op Android en niet AndroidTV draait als de versie van Android 10 of hoger is.

Google Play Store

1. Open de Google Play Store.
  2. Zoek naar Bizplay.
  3. Installeer de app.
  4. Start het apparaat opnieuw op. De app zal nu automatisch starten.
  5. Registreer je speler en je bent klaar!

Directe Download

1. Open deze pagina in een webbrowser op jouw Android-apparaat.
  2. Download de app door op de volgende link te klikken op download de app.
  3. Klik op het gedownloade BizplayForAndroid.apk bestand om de app te installeren.
  4. Start het apparaat opnieuw op. De app moet zal automatisch starten.
  5. Registreer je speler en je bent klaar!

De directe downloadmethode heeft één groot nadeel: je ontvangt geen automatische app updates. Gebruik daarom altijd de Play Store indien mogelijk!

Interactie

De app toont het volledige scherm van het kanaal en het verbergt de terug/home/applicatie lijst knoppen. Door het scherm aan te raken of de muis te verplaatsen (afhankelijk van het type apparaat dat je gebruikt) worden deze knoppen weergegeven. Als je ze niet gebruikt, verdwijnen ze na een paar seconden weer automatisch.

Wanneer de app niet automatisch start

De Bizplay app start automatisch wanneer de speler ingeschakeld wordt. In zeldzame gevallen werkt deze automatische start echter niet goed. Wanneer u dit tegenkomt, laat het ons dan weten en gebruik de volgende oplossing:

1. Vanuit de PlayStore installeert u de Autostart and StaY! app (of download de apk hier alleen als uw apparaat geen PlayStore app heeft).
  2. Start de Autostart and StaY! app en configureer deze om de Bizplay app te starten.

De Autostart and StaY! app zorgt ervoor dat de Bizplay app start wanneer de speler wordt aangezet.