Amazon Fire TV stick

De Amazon Fire TV Stick is een HDMI stick waarop Amazon Fire OS draait. Het is het kleinere broertje van de Fire TV en ziet er uit als een grote USB stick. Maar in plaats van een USB connector heeft hij een HDMI connector die direct in de HDMI poort van je beeldscherm kan worden geprikt. Erg handig.

Amazon Fire TV Stick

Voordelen

• Erg goedkoop.
  • Relatief klein en dus makkelijk te monteren achter elk scherm.
  • Je kunt er de Bizplay app op installeren, waardoor hij volledig automatisch draait.
  • Helemaal te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening, dus je hebt geen apart toetsenbord of muis nodig.

Nadelen

• Alleen leverbaar in landen met een eigen Amazon winkel.
  • Loopt niet erg soepel en we raden 'm daarom alleen aan voor statische pagina's (zonder video's of animaties).
  • De installatie van de Bizplay app is nogal omslachtig. Om de app te updaten is ook handmatige actie nodig.

Conclusie

Voor eenvoudig gebruik (primair met statische inhoud) is de kans groot dat de Fire TV Stick prima aan je eisen voldoet.