Mixins

Mixin-functionaliteit is alleen beschikbaar voor Pro-abonnementen.

Met de mixin-functionaliteit kun je instellen dat een afspeellijst om de X minuten de reguliere weergave van één of meer kanalen moet onderbreken met de weergave van haar eigen content. Deze kanalen hoeven niet op hetzelfde dashboard te staan als de ingemixte afspeellijst. Hiermee is het een handig hulpmiddel om inhoud die wordt beheerd door een centrale organisatie te pushen naar kanalen op dashboards die worden beheerd door lokale vestigingen.

Een Kanaalmixin Configureren

Omdat afspeellijsten kunnen worden ingemixt in kanalen die zich op andere dashboards bevinden, kun je ze niet simpelweg naar die kanalen slepen. In plaats daarvan:

1. Klik op het icoontje van de afspeellijst die je wilt inmixen in één of meer kanalen en kies de menuoptie Mix in....
  2. Stel het interval in waarmee de afspeellijst moet worden weergegeven in de geconfigureerde kanalen.
  3. Selecteer in het selectieveld één of meer kanalen waarin je de afspeellijst wilt mixen.

Mixin configuratie

Als een afspeellijst in een of meer kanalen is gemixt, wordt er rechtsboven een pictogram met verstrengelde pijlen weergegeven.

Gemixt in afspeellijst

Hoe Het Mixin Interval Werkt

Wat goed is om te weten over het mixin interval, is dat het een minimale tijd definieert (in plaats van een exacte tijd) voordat de afspeellijst wordt getoond. Een ingemixte afspeellijst zal het afspelen van de reguliere kanaalinhoud niet afbreken: alle reguliere afspeelduren worden gerespecteerd.

Als er meerdere afspeellijsten in een kanaal worden ingemixt, wordt elke ingemixte afspeellijst met zijn eigen interval één voor één achter elkaar afgehandeld. Dus als je afspeellijst P0 met een interval van 5 minuten in kanaal X mixt en je mixt ook afspeellijst P1 met een interval van 6 minuten in datzelfde kanaal X, dan werkt het afspelen als volgt:

1. de reguliere inhoud van kanaal X wordt 5 minuten afgespeeld (tot de eerste mixin)
  2. afspeellijst P0 speelt één keer
  3. reguliere weergave van kanaal X wordt hervat en speelt 6 minuten af (tot de tweede mixin)
  4. afspeellijst P1 wordt eenmaal afgespeeld
  5. reguliere weergave van kanaal X wordt hervat en speelt 5 minuten (tot de eerste mixin weer)
  6. enz.

Ingemixte Afspeellijsten In Het Kanaalprogramma

Ingemixte afspeellijsten worden in het blauw weergegeven in een kanaalprogramma. Gebruikers die het kanaal mogen bewerken kunnen de volgorde van de ingemixte afspeellijsten wijzigen. Gebruikers die een ingemixte afspeellijst mogen bewerken, kunnen deze ook verwijderen uit het kanaalprogramma. Dit is een alternatief voor het verwijderen van de kanaalnaam uit de mixin-configuratie van de afspeellijst.

Kanaal met mixins