YouTube

De YouTube Audio app is alleen beschikbaar in Full en Pro abonnementen.

Voeg een YouTube-video toe op jouw pagina door simpel het webadres (URL) van de video te kopiëren en te plakken.

YouTube

Als je je afspeellijst of kanaal in een webbrowser afspeelt, zorg er dan voor dat je browser is ingesteld om automatisch afspelen van audio toe te staan. Als je je afspeelapparaat hebt ingesteld met een van onze platform-specifieke apps of volgens de instellingsstappen in onze platformbeschrijvingen, dan is dat al geregeld.

Eigenschappen

Je kunt de app configureren met de volgende eigenschappen:

Eigenschap Uitleg
Webadres van video of playlist Ga naar YouTube en navigeer naar de video of playlist die je wil tonen. Kopieer gewoon het YouTube-webadres dat je in de adresbalk van je browser ziet en plak het in dit invoerveld om de video of playlist in jouw Bizplay-pagina te laden. Nota bene: het is ook mogelijk om meerdere video's te specificieren in het webadres van de video, zie voor meer informatie de paragraaf hieronder.
Ondertiteling Als je ondertiteling wilt tonen in de video en als deze ook beschikbaar is, dan kun je aangeven dat je ondertiteling wilt die overeenkomt met de taalinstelling van je bedrijf of de taal die is geconfigureerd op het specifieke geregistreerde afspeelapparaat. Je kunt er kunt ook een specifiek beschikbare taal kiezen om weer te geven bi de video.
Afspelen van...tot Hiermee kun je een specifiek deel van de video afspelen door een start- en eindtijd in te vullen. Laat je de eindtijd weg, dan speelt de video tot het einde. Je kunt het aantal seconden invullen of een tijdstip in het formaat mm:ss.
Als pagina getoond wordt Selecteer wat de video moet doen als de pagina wordt weergegeven (tijdens het afspelen):
  • Speel eenmaal vanaf begin wanneer de pagina wordt weergegeven, start het afspelen van video vanaf het begin. Wanneer het afspelen beëindigt, wordt de app zwart.
  • Doorgaan met spelen: wanneer de pagina wordt weergegeven, speelt de video verder vanaf de positie waar de video het laatst is gestopt.
Deze optie is niet beschikbaar als het webadres meerdere video's specificeert.
Video bepaalt de afspeelduur van deze pagina Als je deze optie aanzet, dan zal tijdens het afspelen een afspeellijst automatisch doorgaan naar de volgende pagina wanneer de video (of huidige video van een YouTube playlist) eindigt. Op deze manier hoef je geen exacte afspeelduur te specificeren in de afspeellijsteditor.
Willekeurige volgorder Als je deze optie aanzet, dan zal een afspeellijst automatisch doorgaan naar de volgende pagina wanneer de video (of huidige video van een YouTube playlist) eindigt. Op deze manier hoef je geen exacte afspeelduur te specificeren in de afspeellijsteditor.
Willekeurige volgorde (Alleen voor afspeellijsten) Doorloop de video's in de YouTube playlist in willekeurige volgorde.
Volume Als je het geluid bij de video wilt horen, kun je hiermee het gewenste volume instellen.

En tot slot zijn er een aantal generieke app eigenschappen die je kan instellen en ook bij veel andere elementen vindt.

YouTube kanaal eigenaren kunnen advertenties aanzetten in hun video's. Helaas zullen deze ook onderaan de Bizplay YouTube-app worden weergegeven. Als je zelf de kanaaleigenaar bent, zorg ervoor dat je advertenties in YouTube zelf uitzet voor de beste weergave.

Meerdere video's specificeren

Door gebruik te maken van het webadres van een video van een YouTube-afspeelijst (copieren van een webadres van een video die onderdeel uitmaakt van een afspeellijst in YouTube (lijst van videos in een zwart kader in de rechter kolom op de YouTube-pagina)) of het webadres van een YouTube-afspeellijst (kopiëren van het webadres van de pagina van een afspeellijst) zal de YouTube-app uitgaan van de intentie om de alle video's in de lijst af te spelen. In de Eigenschappen van de YouTube-app zal een bericht worden vertoond om dit aan te geven. Het deel van het webadres dat deze afspeellijst specificeert is eenvoudig te vinden; het begint met 'list=' gevolgd door een code van letters, cijfers en mogelijk streepjes. De code eindigt bij een '&' of aan het einde van het webadres.

Als meerdere video's in het webadres worden gespecificeerd met een afspeellijst zullen alle video's in de lijst worden afgespeeld; van het begin van de lijst tot het einde en elke video van het begin tot het einde. Als de laatste video uit de lijst is afgespeeld zal het afspelen worden herstart bij de eerste video.

Als het niet de bedoeling is om meerdere video's af te spelen; verwijder dan het 'list=afspeellijst-id' deel van het webadres. Verwijder de '&' achter de afspeellijst identificatie niet omdat dat geen inderdeel uitmaakt van de indentificatie-code. Let er op dat het webadres in ieder geval een video-identificatie bevat in de vorm van 'v=' gevolgd door een code van cijfers, letters en mogelijk streepjes.