Smart TV

Alle smart tv's werken op verschillende manieren, dus we zullen alleen de algemene stappen behandelen om een ​​Bizplay-kanaal te spelen:

1. Zoek in de sectie 'apps' van jouw smart tv een webbrowser.
  2. Open de URL http://play.playr.biz om te beginnen met afspelen via een geregistreerde speler methode.
  3. Als het kanaal niet in de full screen-modus start, zoek dan een "full screen" knop of optie in het menu. Als er niets is maar je kan jouw afstandsbediening gebruiken om een ​​muispijltje te bewegen, beweeg dan het pijltje over de webpagina zelf en klik erop. Als alles goed is, moet de webpagina nu naar de volledige schermmodus overschakelen.

Helaas bieden niet alle smart tv's de mogelijkheid om hun browser om te schakelen naar volledige schermmodus. Samsung heeft deze beperking vaker op hun smart tv's gehad. In dat geval is de enige optie om een ​​apart afspeelapparaat te gebruiken. Een Chromebit is een betaalbare en goede optie.

Een nadeel van het gebruik van de browser app van een smart tv voor het afspelen van kanalen is dat je de bovenstaande stappen altijd handmatig moet uitvoeren met de afstandsbediening. Je kunt de tv niet instellen om deze stappen automatisch uit te voeren zoals je met een speciaal afspeelapparaat kan.

Automatische Uitschakeling

Veel tv's kunnen geprogrammeerd worden om automatisch uit te schakelen. Deze optie kan vaak in de energiebesparingsinstellingen worden gevonden. Als je het niet kunt vinden, raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing van je tv.

Android Smart TV's

Sommige tv-merken gebruiken Android in hun smart tv's (bijvoorbeeld Philips en Sony). Deze tv's bieden meestal geen Google Play Store, maar je kan de installatiemethode via directe download gebruiken alsnog onze Bizplay Android app te installeren op de tv (indien mogelijk op het betreffende model).