Kanalen beveiligen

Standaard zijn jouw kanalen toegankelijk voor iedereen die de exacte afspeeladressen kent. Het afspelen van inhoud vindt plaats over HTTP omdat het afspelen meestal plaatsvind in publiek toegankelijke ruimtes.

Op de bedrijfsinstellingenpagina zijn verschillende opties beschikbaar om het afspelen verder te beveiligen:

Eigenschap Uitleg
Sta afspelen toe op Deze eigenschap is de eenvoudigste manier om zeker te stellen dat jouw kanalen alleen kunnen worden afgespeeld op spelers die jouw organisatie beheert. Je kunt afspeellijsten en kanalen nog steeds bekijken/testen vanaf jouw dashboard maar kanalen op een scherm afspelen kan dan alleen vanaf een, door jouw organisatie, geregistreerde speler. Meer informatie over het registreren van spelers kun je hier vinden.
Afspelen via HTTPS afdwingen Deze eigenschap maakt dat alle inhoud beveiligd over het internet wordt gestuurd (dat wil zeggen dat niemand deze kan onderscheppen en lezen). Het afspelen van kanalen en afspeellijsten wordt daarmee over HTTPS gedaan. Deze optie zorgt er ook voor dat de Designer met HTTPS gebruikt wordt.
Toegestane IP adressen (Alleen beschikbaar voor Pro abonnementen) Om jouw autorisatielijst te definiëren, en vul één of meerdere IP-adressen of IP-adresbereiken (gebruikmakend van wildcards, bijv. 82.89..) in in het "Toegestane IP Adressen" vak. Elk toegestane IP-adres of IP-adresbereik moet op een nieuwe regel starten. Een voorbeeld van een autorisatielijst is te zien in de afbeelding hieronder.
Wil je geen IP-adresrestrictie opleggen en dus kanalen afspeelbaar maken voor iedereen die het juiste afspeeladres heeft, laat dan het vak leeg.

Toegestane IP-adressen

De Toegestane IP adressen en Sta afspelen toe op eigenschappen worden onafhankelijk van elkaar afgedwongen, dat betekent dat als beide opties gebruikt worden een geregistreerde speler zijn kanaal niet zal afspelen als het IP-adres van de speler niet is toegestaan (niet in de autorisatielijst staat).