Chromebit

De Asus Chromebit is een HDMI stick die draait op Google's ChromeOS. Het is de kleine broer van de Chromebox en ziet eruit als een uit de kluiten gewassen USB stick. Maar in plaats van een USB connector heeft hij een HDMI connector die direct in de HDMI poort van je beeldscherm kan worden geprikt. Erg handig.

Asus Chromebit

Voordelen

• Draait op ChromeOS, dat geoptimaliseerd is om webinhoud af te spelen. Als zodanig geeft hij Bizplay inhoud opmerkelijk goed weer, vooral gezien zijn prijs.
  • Relatief klein en dus makkelijk te monteren achter elk scherm.
  • Eén van de meest betaalbare spelers op de markt.
  • Onze Bizplay app is gratis beschikbaar in de Google Play Store, waardoor hij volledig automatisch draait.

Nadelen

• Google vraagt €38/jaar per apparaat om dit apparaat volautomatisch en in volledig scherm modus te kunnen gebruiken. Lees meer hierover in ons ChromeOS hoofdstuk
  • Heeft genoeg geheugen om veel afbeeldingen weer te geven, maar kan niet te veel video's bevatten.
  • Zal niet alle animaties volledig vloeiend afspelen.

Conclusie

Voor gemiddeld gebruik met af en toe een video en sommige animaties, kunnen we de Chromebit sterk aanbevelen.