Kleurenpaletten

Wanneer je een kleurenkiezer opent, zie je twee rijen met kleuren aan de linkerkant.

1. de kleuren die zijn geconfigureerd als het standaard kleurenpalet van jouw bedrijf;
  2. de zeven kleuren die u zelf het laatst hebt gebruikt (anders dan uit het standaard kleurenpalet).

Kleurenpaletten

De Juiste Kleur Kiezen

Bizplay heeft geen ingebouwde kleurenkiezer, maar gelukkig zijn er nogal wat gratis kleurkiezer-extensies beschikbaar voor diverse webbrowsers die perfect werken, zoals ColorZilla ColorZilla. Eenmaal geïnstalleerd kun je elke kleur kiezen op de webpagina en wordt de kleurcode meteen in je klembord opgeslagen, zodat je deze in het kleurcode-gedeelte kunt plakken van het gewenste Bizplay kleurenpalet.

Een Google Doc Weergeven

Als je een Google Doc (spreadsheet, document, presentatie) op een Bizplay-pagina wilt weergeven, dien je eerst het document delen en gebruik dan de Web Page app om deze in je Bizplay-pagina te embedden. Zo werkt het (we gebruiken Google Presentatie als voorbeeld):

1. Open in jouw Google-omgeving het document.
  2. Ga naar Bestand > Publiceer op het web ....
  3. Selecteer in het popupvenster het tabblad Embed (in plaats van het Link tabblad).

Deel een Google-presentatie

1. Druk op de knop Publiceren.
  2. Maak het tekstvak een beetje groter door de rechterhoek te slepen en selecteer vervolgens het webadres tussen de aanhalingstekens direct na src = en kopieer dat.

Vervolgens in je Bizplay paginaontwerper:

1. Voeg een webpagina-app toe op jouw pagina.
  2. Plak het webadres dat je hebt gekopieerd vanuit het tekstvak van Google in het veld Webadres.
  3. Omdat de presentatie verticaal gecentreerd is in de Webpagina app, dien je de Hoogte webpagina eigenschap van de Web Page app instellen op iets veel kleiner dan de standaardwaarde. Stel het bijvoorbeeld op 1000 in om ervoor te zorgen dat de presentatie zichtbaar is in de app.

Een Microsoft Office Document Weergeven

Wanneer je een type Microsoft Office-document (Excel, Word of Powerpoint) wil weergeven op een Bizplay-pagina, moet het document beschikken in een Office365-webomgeving. Van hieruit moet je eerst het document delen en vervolgens de Webpagina-app gebruiken om deze op jouw Bizplay-pagina te embedden. Er is helaas niet één exacte manier om dit te doen, dus we hebben verschillende benaderingen die je zou kunnen proberen. We gebruiken Powerpoint in deze beschrijving, maar deze aanpak geldt ook voor andere Office-documenten.

Aanpak 1: Deel-optie

1. Open in jouw Microsoft-omgeving het document.
  2. Ga naar Bestand > Delen > Insluiten.
  3. Selecteer desgewenst enkele documentspecifieke opties. In geval van deze PowerPoint-presentatie, selecteer de gewenste afmetingen en stel de interactie in op Standaardinstellingen voor autoadvance uit het bestand gebruiken. Office365 bestand delen
  4. Selecteer het webadres tussen de aanhalingstekens direct na src = en kopieer dat (het kan handig zijn om eerst de hele tekst van het kleine vakje eerst naar een teksteditor te kopiëren).

Soms bevat het gekopieerde adres een aantal keren de tekst & i.p.v. &. In dat geval moet je alle voorkomens van & vervangen door &.

Vervolgens in je Bizplay paginaontwerper:

1. Voeg een webpagina-app toe op jouw pagina.
  2. Plak het webadres dat je hebt gekopieerd vanuit het tekstvak van Google in het veld Webadres.
  3. Omdat een document verticaal gecentreerd is in de Webpagina app, dien je de Hoogte webpagina eigenschap van de Web Page app instellen op iets veel kleiner dan de standaardwaarde. Stel het bijvoorbeeld op 1000 in om ervoor te zorgen dat de presentatie zichtbaar is in de app.

Aanpak 2: Gast-link Via Classic OneDrive

1. In je Microsoft omgeving, ga naar OneDrive
  2. Selecteer links ondering Return to classic OneDrive OneDrive Classic
  3. Vind het document dat je wilt delen, klik op de drie puntjes ernaast en selecteer guest link OneDrive Classic Share
  4. Kopieer de link die je krijgt in het venster dat verschijnt OneDrive Classic Guest Link

Vervolgens in je Bizplay paginaontwerper:

1. Voeg een webpagina-app toe op jouw pagina.
  2. Plak het webadres dat je hebt gekopieerd vanuit het tekstvak van Google in het veld Webadres.
  3. Voeg aan het einde van het webadres de tekst ?action=embedview toe
  4. Omdat een document verticaal gecentreerd is in de Webpagina app, dien je de Hoogte webpagina eigenschap van de Web Page app instellen op iets veel kleiner dan de standaardwaarde. Stel het bijvoorbeeld op 1000 in om ervoor te zorgen dat de presentatie zichtbaar is in de app.

Een PowerBI Rapport Weergeven

Wanneer je een PowerBI rapport wil weergeven op een Bizplay-pagina moet je het eerst delen en vervolgens de Webpagina app gebruiken om deze op jouw Bizplay-pagina te tonen. Zo werkt het:

1. Open in het PowerBI rapport dat je wilt tonen.
  2. Ga naar Bestand > Publiceren op internet.
  3. Kopiëer het webadres uit het veld "Een koppeling die u kunt verzenden in een e-mail".

Vervolgens in je Bizplay paginaontwerper:

1. Voeg een Webpagina app toe aan jouw pagina.
  2. Plak het webadres dat je hebt gekopieerd uit PowerBI in het veld Webadres.
  3. Omdat de presentatie verticaal gecentreerd is in de Webpagina app, dien je de Hoogte webpagina eigenschap van de Web Page app instellen op iets veel kleiner dan de standaardwaarde. Stel het bijvoorbeeld op 1000 in om ervoor te zorgen dat de presentatie zichtbaar is in de app.

Een Bestand Gedeeld Via Box Weergeven

Het is vaak eenvoudig om een bestand weer te geven dat gedeeld is via Google Drive of Dropbox de koppeling in de Webpagina app te gebruiken. Box heeft echter een aantal beveiligingsbeperkingen waardoor je het bestand niet zomaar binnen een Bizplay-pagina kunt gebruiken. De oplossing is om te kiezen om het bestand als volgt te embedden:

1. Zoek in je Box-account het bestand dat je wilt delen en klik op de knop met de drie puntjes.
  2. Ga naar More Actions > Embed Widget.
  3. Selecteer het webadres tussen de aanhalingstekens direct na src = en kopieer dat (het kan handig zijn om eerst de hele tekst van het kleine vakje eerst naar een teksteditor te kopiëren). Je hoeft geen afmeting te selecteren. Share via Box

Vervolgens in je Bizplay paginaontwerper:

1. Voeg een Webpagina app toe aan jouw pagina.
  2. Plak het webadres dat je hebt gekopieerd van de Office365-tekstvak in het veld Webadres.