Via Het Afspeeladres

Zoals uitgelegd in de sectie over kanalen dat een kanaal direct afgespeeld kan worden door het afspeeladres (URL) in een web browser van jouw keuze te openen. Erg makkelijk! Typ gewoon dat adres in de adresbalk van je webbrowser en het kanaal begint te spelen.

Een manier om een ​​Windows-computer te gebruiken als een afspeelapparaat, is om automatisch een webbrowser te laten starten bij het opstarten met het kanaaladres als URL.

Omdat het kanaaladres een normaal webadres is, kan je het adres ook delen met anderen. Bijvoorbeeld in een e-mail of je kan het kanaal embedden op een webpagina, met behulp van een iframe-element.

Sneltoetsen

Tijdens het afspelen zijn er een aantal sneltoetsen die je kunt gebruiken om het afspelen te sturen.

Windows of Linux MacOS Uitleg
Spatie Spatie Afspelen pauseren.
N of → N of → Doorgaan naar de volgende pagina.
P of ← P of ← Terug naar vorige pagina.

Nadelen

Er zijn een paar nadelen om een ​​afspeelapparaat te configureren dat altijd start met een vast kanaaladres:

1. Als je het afspeelapparaat wil afstemmen op een ander kanaal, zul je het afspeelapparaat handmatig opnieuw moeten configureren.
  2. Ook zul je een afspeelapparaat handmatig opnieuw moeten configureren als je, per ongeluk, een kanaal verwijdert. Het nieuwe kanaal dat je vervolgens moet maken krijgt een nieuw adres.

De beste oplossing is om simpelweg het afspeelapparaat te registreren en hierbij aan te geven welk kanaal deze moet spelen.