Via Een Geregistreerde Speler

In plaats van het afspeeladres van een kanaal direct op een afspeelapparaat te gebruiken, is het raadzaam eerst een afspeelapparaat te registreren. Op deze manier kun je het gemakkelijker beheren vanuit jouw dashboard. Om dit te doen, gebruik je het webadres http://play.playr.biz in plaats van het kanaaladres. Wanneer je dit de eerste keer doet, wordt een registratiecode weergegeven.

Dit is ook de standaard werkwijze als je gebruikt maakt van één van onze afspeel apps, zoals de Plug 'N Playr of de app voor ChromeOS of Android.

Spelerregistratie

Op je normale werkcomputer, ga naar Instellingen > Afspeelapparaten en registreer je speler met deze code. Je vult de registratiecode in en geeft de speler een logische naam. Vervolgens selecteer je het kanaal dat je op de speler wil zien.

Registreren

Nadat je deze belangrijkste informatie hebt ingevuld, kom je op de speler detailpagina. Hier kun je optioneel nog een aantal eigenschappen configureren:

Eigenschap Uitleg
Categorie Wijst het afspeelapparaat toe aan een specifieke categorie om ze georganiseerd te houden.
Tijdzone Dit is standaard hetzelfde als de tijdzone-instelling van jouw bedrijf. Hier kun je een andere tijdzone voor dit specifieke afspeelapparaat instellen.
Taal voor pagina-inhoud Dit is standaard hetzelfde als de taalinstelling van je bedrijf en regelt zaken als de datum- en tijdnotaties die worden gebruikt bij het afspelen van je kanaal. Hier kunt je een andere taal voor de inhoud voor dit specifieke afspeelapparaat instellen.
Taal voor pagina-inhoud Dit is standaard hetzelfde als de leessnelheidinstelling van je bedrijf en regelt hoe snel de tekst moet scrollen in apps als de Nieuws app, RSS app, Agenda app en bij lichtkranten. Hier kunt je een andere snelheid dit specifieke afspeelapparaat instellen.
Activiteitenmonitor Als het monitoren van spelers beschikbaar is in jouw abonnement, kun je de speler aan een specifieke activiteitenmonitor toewijzen met deze instelling.
Herstart dagelijks om Als je onze ChromeOS app, onze Plug 'N Playr gebruikt op dit afspeelapparaat of onze Android app, dan kun je een tijdstip instellen waarop het apparaat dagelijks automatisch opnieuw moet worden opgestart.
Auto herstart bevroren kanaal Als je onze ChromeOS app of onze Plug 'N Playr gebruikt op dit afspeelapparaat, dan herstart het apparaat zichzelf als wordt gedetecteerd dat het kanaal al (ongeveer) 5 minuten niet meer speelt. Als je onze Android app gebruikt zal de app zichzelf herstarten als wordt gedetecteerd dat het kanaal al (ongeveer) 5 minuten niet meer speelt.
Ga naar webadres (i.p.v. kanaal) Hierdoor zal het afspeelapparaat niet het kanaal afspelen, maar in plaats daarvan naar dit webadres gaan. Veelvoorkomende redenen om dit te doen zijn:
  1. om de cookiewaarschuwing te accepteren op een website die in je kanaal voorkomt
  2. om in te loggen (en ingelogd te blijven) op een website die in je kanaal voorkomt

Controleer altijd of de tijdzone van de speler correct is ingesteld. Dit bepaalt wat de exacte tijd op de speler is en bepaalt welke inhoud wordt afgespeeld wanneer je geplande weergave van je kanaal hebt ingesteld.

Nu zal de speler elke keer dat hij naar http://play.playr.biz gaat, opzoeken welk kanaal voor deze speler configureerd is en zal dat kanaal starten. Het veranderen van het kanaal op een speler is nu eenvoudig door in de configuratie van de speler een ander kanaal te selecteren.

Categorieën

Wanneer je veel spelers hebt, kun je ze groeperen in categorieën. Je kunt nieuwe categorieën maken met een naam en een beschrijving op de afspeelapparaten-pagina.

Spelers

Herladen

In de lijst van spelers kun je de huidige status van elke speler zien. Dit kan "Speels" of "Speelt niet" zijn. Als de speler bezig is met afspelen, kan je "Herladen" selecteren om de speler opnieuw het kanaal te laten herladen (net zoals je normaal een webpagina ververst in je webbrowser). Binnen een minuut of twee start de speler opnieuw met spelen.

Dit heeft hetzelfde effect als opnieuw opstarten van een kanaal. Het verschil is dat het herladen van een speler alleen effect heeft op die betreffende speler, terwijl het herstarten van een kanaal effect heeft op alle spelers die op dat moment het kanaal afspelen.

Herstarten

Spelers op het Plug 'N Playr en ChromeOS platform kunnen bovendien volledig opnieuw worden opgestart met de optie "Herstarten". De speler gaat dan echt helemaal uit en weer aan, wat in sommige uitzonderlijke probleemgevallen handig kan zijn.

(Automatisch) Herstarten

Bij gebruik van de Plug 'N Playr afspeelmethode, de ChromeOS afspeelapp of de Android app heb je nog een extra beheeroptie: "Herstarten". Daarmee heb je de mogelijkheid om de speler volledig opnieuw te laten opstarten in geval van ChromeOS en Plug'N Playr of het herstarten van de app in geval van Android.

Daarnaast kun je de speler ook instellen om zichzelf dagelijks automatisch te herstarten op een bepaald tijdstip.

Afspeelapparaat Identificeren

Als je meerdere schermen hebt draaien kun je makkelijk het overzicht verliezen over welke geregistreerde spelers met welke schermen verbonden zijn. Dan is de Identificeren optie erg handig, die beschikbaar is voor afspeelapparaten die op dit moment een kanaal spelen. Als je die optie selecteert, zal binnen 1 minuut de naam van het betreffence afspeelapparaat worden getoond op het geconnecteerde beeldscherm. Deze zal circa 5 minuten zichtbaar blijven.